Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge: Hjältemod Utan Vapen

Upptäck den otroliga sanna berättelsen om Desmond T. Doss, hjälten som förändrade krigets ansikte utan att avfyra ett enda skott.

I en tid där världen var uppslukad av krigets mörker, lyser historien om Desmond T. Doss som ett ljus av hopp och mänsklighet. ’Hacksaw Ridge’ tar oss tillbaka till andra världskrigets brutala slagfält, där en man stod upp för sina övertygelser mot alla odds. Doss, en sjukvårdare i den amerikanska armén, vägrade bära vapen på grund av sina djupa personliga och religiösa övertygelser. Istället räddade han över 75 kamrater under slaget om Hacksaw Ridge, en bedrift som skulle göra honom till den första vapenvägraren att motta den amerikanska hedersmedaljen. Regisserad av Mel Gibson, är denna film inte bara en hyllning till en osannolik hjälte, utan också en djupdykning i krigets komplexitet och de personliga strider som utkämpas inom dess ramar. ’Hacksaw Ridge’ är en gripande påminnelse om kraften i att stå fast vid sina principer och mänsklighetens förmåga att övervinna det omöjliga..

Hacksaw Ridge börjar 21:00 på TV6

Trailer:

Läs mer om filmen på IMDB

Här hittar du alla dagens filmer som sänds på TV.

Skådespelare: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Vince Vaughn, Richard Roxburgh,

Lämna ett svar