Ben Stiller i rollen som en fåfäng modell

Ben Stiller som Derek Zoolander.
Foto: Paramount/TV4

Derek Zoolander var en gång världens mest berömda manliga fotomodell men plötsligt är hans karriär på fallrepet. När han inser att hans stjärnstatus dalar bestämmer han sig för att söka meningen med livet, men mörka krafter sätter käppar i hjulet. Det är handlingen i fredagens amerikanska komedi från 2001 på TV4.

Den manliga fotomodellen och världsstjärnan Derek Zoolander (Ben Stiller från Duplex och Royal Tenenbaums) bestämmer sig för att dra sig tillbaka efter att hans stjärnstatus börjat dala och han dessutom varit med om en tragisk olycka. Zoolander vill finna meningen med livet utanför den ytliga modevärlden.

Han övertalas dock av designern Mugatu (Will Ferrell från En förtrollad romans och Wedding-crashers) att vara med i hans nya, lite annorlunda klädshow innan han lägger karriären åt sidan.

Mugatu har egentligen helt andra planer för Zoolander än en sista visning, han ska utnyttja honom i mordet på Malaysias nye president som Mugatus högre chefer vill se död eftersom han gör det surt för dem vad gäller deras användande av minderåriga för tillverkning av kläder.

Zoolander har absolut ingen aning om att han har hjärntvättats av Mugatu och ska användas på det mest konstiga sätt för att ta kål på presidenten, som är inbjuden till den nya modeshowen.

Zoolander är regisserad av huvudrollsinnehavaren Ben Stiller och i rollistan trängs eliten av Hollywood. Förutom Stiller själv och Will Ferrell syns Jerry Stiller, Ben Stillers far som spelar George Costanzas pappa i Seinfeld, Owen Wilson som modellen Hansel, Milla Jovovich som modellen Katinka, Jon Voight som Zoolanders pappa, Billy Zane som polare och Vince Vaughn som en av Zoolanders bröder. Dessutom har svenske Alexander Skarsgård en av birollerna.

TV4 16:45 fredag den 4 januari Zoolander

Lämna ett svar