Patrik Möter Hösten 2012

Brolin talar ut hos Patrik Sjöberg

Patrik möter hösten 2012
Han är en av våra största fotbollsspelare i modern tid. VM-hjälte 1994 och tvåfaldig guldbollsvinnare. Patrik Sjöberg tar med sig Tomas Brolin till Parma där han upplevde sin storhetstid. Tomas berättar också om den svåra tiden i England och hur han blev behandlad av pressen och ledningen i Leeds. Dessutom ställer Sjöberg det före detta fotbollsproffset mot väggen: vad tycker Brolin egentligen om den kultförklarade videon med Dr Alban?

I säsongsavslutningen av Patrik möter beger sig Sjöberg till italienska Parma med Tomas Brolin, en av svensk fotbolls stora. Det var under fotbolls-VM 1994 som han för alltid skrevs in som hjälte i de svenska sporthistorieböckerna, men det var under proffstiden i Parma som vägen till framgång började för Brolin – både som människa och fotbollsspelare.

– I Parma hade jag min bästa tid som fotbollsspelare. Kanske inte i livet totalt, men jag växte ju upp här, säger Tomas Brolin.

Men kort efter VM-succén 1994 så bröt Tomas foten och karriären vände neråt. Han värvades till engelska Leeds men hamnade snart i skamvrån hos såväl pressen som lagledningen. För Patrik Sjöberg berättar Tomas Brolin om sin syn på konflikten och hur det kändes att kallas för ”den sämsta värvningen i brittisk fotbolls historia”. Patrik utmanar även Brolin i både straffsparkar och poker. Och sist men inte minst – hur ser Brolin i efterhand på den kultförklarade musikvideon ”Alla vi” han gjorde med Dr Alban och Björn Borg?

Avsnitt 9 av 9.

PATRIK MÖTER – SÄSONGSAVSLUTNING! Tisdag den 21/5 kl. 21:00 på TV3

Lämna ett svar