BWO:s allsångspremiär

Allsång på Skansen Anders Lundin med BWO. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Denna vecka är det Europride och BWO har skrivit årets Europride-låt ”Bells of freedom”. BWO som premiärmedverkar i Allsång på Skansen består av Alexander Bard, Marina Schiptjenko och Martin Rolinski.

Bandet bildades 2004. Sen dess har de släppt flera album, deltagit i Melodifestivalen tre gånger, senast i år med låten ”Lay your love on me” och de har haft ytterligare en lång rad internationella hits. BWO gör elektromusik och man använder bara bärbara datorer och synthkeyboards som instrument. Ingen har väl missat bandets spektakulära och glamorösa scenkläder skapade av stylisten Marina Kereklidou. De har bland annat belönats med en Rockbjörn som Årets svenska grupp 2005.

Softgrassbandet Abalone Dots från Västervik fick en kanonstart med debutalbumet ”From A Safe Distance” (2007). De har turnerat som förband till Lars Winnerbäck och varit i Nashville i USA och spelat in delar till nästkommande album tillsammans med bluegrasslegenden Al Perkins och stjärnproducenten David Z. Al Perkins. Abalone Dots består av Elin Mörk, Louise Holmer, Sophia Hogman och Rebecka Hjukström.

Det var Rebeckas Hjukströms pappa, den norrländska musikern och konstnären, Thord Hjukström, som bildade bandet. Rebecka var bara 14 år och i början bestod bandet av Rebecka, Elin Sophia, Rebeckas pappa och två kompisar till honom. När en av killarna hoppade av togs Rebeckas gamla barndomsvän Louise in. Abalone Dots uppträdde på Skansen när årets ALMA-pris delades ut i direktsändning i SVT.

Nina Söderquist är född och uppvuxen i Hälsingland och bor numera omväxlande i Stockholm och London. Nina vann West End Star i TV3 där vinsten var huvudrollen som Lady of the Lake i West End-uppsättningen av Monty Python-musikalen ”Spamalot”. Där spelar hon mot Hollywood-stjärnan Alan Dale. Tidigare har Nina uppträtt på Wallmans salonger och körat bakom många artister, till exempel Robin Gibb i BeeGees, Martin Stenmarck och Charlotte Perrelli. Dessutom har Nina uppträtt som fältartist i Liberia och Afghanistan. Nu arbetar hon med ett rockalbum där hon samarbetar med bland annat den amerikanska sångerskan Robin Beck.

SVT1 Tisdag 29 jul 2008 kl 20.00: Allsång på Skansen

2 tankar kring ”BWO:s allsångspremiär

  1. Jag var 5 år första gången jag träffade honom .
    jag gav honom en bild till honom jag sat på min brors axel eller min pappas , jag var så blyg att jag gav den till min syster som fick ge honom den . hahaha det var kul . saknar det . bwo är så bäst

Lämna ett svar