Desperate Housewives – succéserien snart tillbaka

Eva Longoria Parker som Gabrielle Solis, Teri Hatcher som Susan Mayer, Marcia Cross som Bree Van De Kamp & Felicity Huffman som Lynette Scavo.Foto:Disney.

Det har gått fem år sedan Marc Cherry fångade intresset hos tv-cheferna på ABC med sin dramakomedi Desperate Housewives. Cherry hade då i två års tid arbetat med ett manus där man kunde följa fem kvinnor på Wisteria Lane, i småstadsidyllen Fairwiew.

Cherry bodde i en liten lägenhet och lånade pengar av sin mamma för att klara vardagen. Idag, fyra år senare, är han ekonomiskt oberoende och seriens stjärnor har fått ny fart på sina karriärer. Desperate Housewives är fortfarande en av USAs mest sedda tv-serier. Programmet visas i 220 länder världen över och i ett flertal sydamerikanska länder produceras en egen lokal version.

Mycket av seriens framgång den senaste säsongen förklaras med Cherrys genidrag att flytta handlingen fem år fram i tiden. Seriens karaktärer är desamma, liksom huvuddragen i deras relationer. Det har dock skruvats åt och spetsas till här och var, vilket gör det ännu mer intressant för tittarna att följa sina karaktärer. I mitten av april visas det 100e avsnittet i Kanal 5 och med höstens fantastiska tittarsiffror talas det nu om att serien förlängs från sju till nio säsonger.

När vi lämnade serien i höstas hade Lynette fått reda på att sonen Porter hade ett förhållande med bästa kompisens mamma. Gabrielle hade tröttnat på Virginias missriktade välvilja mot hennes familj och bestämt sig för att bryta helt med henne. Catherine hade inlett en affär med Mike utan att berätta det för Susan. Och Edies man Dave visade sig ha dolda intentioner på Wisteria Lane.

I säsongspremiären ska Mike, Dave och de andra grabbarna uppträda för första gången med sitt band på den lokala pubben. Kvällen slutar dock med en katastrof då en brand bryter ut på puben. I tumultet hittas en av gästerna mördad och mycket talar för att mördaren kan sätta dit en oskyldig för mordet.

Säsongspremiär tisdag 3 mars klockan 21.00

Lämna ett svar