Dubbelmord gäckar Ystadspolisen

Krister Henriksson som Kurt Wallander och Johanna Sällström som Linda Wallander.

Ett gift par hittas mördade på sitt gods. Kvinnan har torterats och våldtagits framför makens ögon innan de mördats. Och utredningen pekar på att mordet handlar om hämnd. Bröderna är den tredje Wallanderfilmen med Krister Henriksson i huvudrollen som Kurt Wallander.

Det äkta paret Olof och Carolina Wachman hittas mördade på sitt magnifika gods. Utredningen visar att kvinnan torterats och våldtagits framför ögonen på sin make innan de tillsammans mötte döden. En död som måste ha kommit som en befrielse med tanke på den tortyr de båda fått utstå.

Till Kurt Wallanders (Krister Henriksson) hjälp i utredningen har han sin dotter Linda (JohannaSällström) samt kriminalinspektör Stefan Lindman (Ola Rapace), som just flyttat ihop, och som båda nu tvingas visa prov på att de är lika bra poliser som Kurt.

Sakta men säkert går utredningen framåt. Och det mesta pekar på att mordet handlar om hämnd – en hämnd som tycks leda tjugo år tillbaka i tiden.

I övriga roller syns bland andra Fredrik Dolk, Stina Ekblad, Angela Kovacs, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson, Chatarina Larsson och Douglas Johansson.

Wallander – Bröderna bygger på en historia av Henning Mankell och är regisserad av Jørn Faurschou.

Svenskt kriminaldrama från 2005.

TV4 på söndag 21:00 Wallander: Bröderna

Lämna ett svar