Eva Dahlgren, Martin Stenmarck och Mando Diao medverkar i Faddergalan 10 år

Eva Dahlgren, Martin Stenmarck och Mando Diao

I direktsändning från Sverige, Filippinerna och Uganda sänds Faddergalan 10 år. På scenen i Göteborg finns Eva Dahlgren, Amy Diamond, Mando Diao, Martin Stenmarck, Ola, Sahara Hotnights och Idol-finalisterna. Tillsammans med TV4 och Plan Sverige hoppas de att ännu fler svenskar ska engagera sig som faddrar.

Faddergalan 10 år är ett samarbete mellan TV4 och barnrättsorganisationen Plan Sverige. Den här gången leds galan av Gry Forssell, Bengt Magnusson och Agneta Sjödin från tre platser i världen samtidigt – Göteborg, Uganda och Filippinerna. Eva Dahlgren, Amy Diamond, Mando Diao, Martin Stenmarck, Ola, Sahara Hotnights och Idol-finalisterna står för underhållningen tillsammans med Blacknuss som är kvällens husband. Galan arrangeras i syfte att få fler att bli faddrar i Plan och därmed bidra till långsiktiga insatser för barn och unga i världen.

Utöver artistframträdanden får tv-tittarna ta del av reportageresor från olika länder där Plan arbetar. Let’s dance-paret och nyblivna faddrarna Martin Lidberg och Cecilia Ehrling reser till en by utanför Nicaraguas huvudstad Managua och träffar sitt fadderbarn, 9-åriga Cedyz. Daniel Breitholtz från Idol-juryn åker till Kairo i Egypten och besöker ett projekt som Plan driver för funktionshindrade barn. Agneta Sjödin möter några ungdomar som kämpar mot skövlingen av mangrove-skogarna i Filippinerna. I Uganda träffar Bengt Magnusson 15-åriga Aisha som förlorat sina föräldrar i aids.

I Göteborg tar en telefonpanel emot samtalen från tittarna. Panelen består delvis av flera kända personer som har ett långvarigt engagemang i Plan.

Under galan uppträder:
Eva Dahlgren med låten Jag är inte fri från skivan Petroleum och tång.
Mando Diao med låten Gold från albumet Never seen the light of day.
Sahara Hotnights med låten The loneliest city of all från albumet What if leaving is a loving thing.

Martin Stenmarck med låten 100 år från nu (blundar) från albumet Det är det pojkar gör när kärleken dör.

Ola med låten S.O.S från albumet Good enough.

Amy Diamond med Jackson 5:s hit I want you back.

Idol-finalisterna med en unik duett.

Faddergalan 10 år sänds i TV4fredagen den 1 december klockan 20.05.

Lämna ett svar