Följ Klüft, Olsson, Kallur och andra svenska medaljhopp i SVT:s dokumentärserie Vägen till OS

Yannick Tregaro och Christian Olsson.Foto: Johan Candert/SVT

Att vara friidrottare i världsklass är ett hårt och ensamt arbete. På en sekund kan allt spolieras. Ett felsteg på en träning. En sträckning i en lårmuskel. Så fort ett OS är avverkat ställs siktet in på nästa chans fyra år senare. I dokumentärserien Vägen till OS får vi på nära håll följa de svenska friidrottsstjärnorna under uppladdningen inför OS 2008 i Peking.

Det är mycket som står på spel för de svenska friidrottarna inför OS i Peking. Ska Stefan Holm återupprepa sin guldsuccé från Aten? Vad kan vi vänta oss av Carolina Klüft i längdhopp?

Och hur står de ut med månader av ensam träning för en kort stund i rampljuset vart fjärde år?

I Vägen till OS följer vi sju svenska friidrottsstjärnor på träning, tävling och hemma under uppladdningen. Vi får en unik inblick i deras tankegångar och funderingar och får på nära håll se hur privatlivet och familjen påverkas av drömmen om att ta medalj i OS.

De stjärnor vi får följa i Vägen till OS är:
Stefan Holm (höjdhopp), Sanna Kallur (100 m häck), Jenny Kallur (100 m häck), Carolina Klüft (längdhopp, tresteg), Christian Olsson (tresteg), Johan Wissman (400 m) och Mustafa Muhamed (3000 m hinder).

Sändningstider: Vägen till OS
SVT1 Måndag 28 juli 2008 kl. 20.30
SVT1 Torsdag 31 juli 2008 kl 20.30
SVT1 Måndag 4 aug 2008 kl 20.30

1 tanke kring ”Följ Klüft, Olsson, Kallur och andra svenska medaljhopp i SVT:s dokumentärserie Vägen till OS

Lämna ett svar