Jag är besatt av att sätta rekord

Familjen Söderman. foto kanal 5

I måndag kvällens Outsiders möter vi människor som älskar att tänja på gränser, utsätta sig för ovanliga utmaningar och som drivs av att lyckas med något som ingen annan tidigare har gjort. För dem handlar allt om att sätta rekord, slå andras rekord och att vara bäst.

35-årige tvåbarnspappan Tommie är till synes som vilken familjefar som helst. Han är gift har två döttrar och bor i en villa i Östergötland. Men Tommie har en udda hobby. Han älskar att utsätta sin kropp för extrem smärta och att tänja på gränsen av vad kroppen klarar av. Outsiders följer Tommie när han antar sin hittills största och mest riskfyllda utmaning. Han ska hissas upp 60 meter över marken, sittande i lotusställning med krokar fästa i bara skinnet – en utmaning ingen i världen tidigare har lyckats med tidigare.

I Ockelbo i Gästrikland bor Susanne Formgren. Susanne är en rekordtokig tyngdlyfterska mer känd under smeknamnet Tussen. 1984 började Tussen träna styrkelyft och ett av hennes signum har blivit att lyfta kändisar. Outsiders följer med Tussen i jakten på att lyfta så många kändisar som möjligt under en dag – ett rekord ingen tidigare givit sig på att slå.

I Mora bor familjen Söderman som älskar att tänja på gränser, testa nya tricks och slå rekord. Familjen har ett stort bilintresse och nu planerar pappa Sven Erik och dottern Erika att bli först i världen med att köra en bil på två hjul.

Outsiders – Måndag 1 september 20:00 på Kanal 5

Lämna ett svar