Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul

Piff och Puff, Musse Pigg och Pluto.
Foto: Buena Vista.

Det är åter dags för Kalle Anka och hans vänner att önska tittarna en riktigt God Jul. Som vanligt blir det inslag från Tomtens verkstad, en tur med Kalle till djungeln, Snövit och de sju dvärgarna, Ferdinand och Musse Pigg med vänner på camping. Förutom alla de gamla kära bekanta blir det som vanligt två nyheter.

För 47:e året i rad hälsar Kalle Anka och hans vänner God Jul i SVT1 kl 15.00, på självaste dopparedan. Då har årets julvärd Anne Lundberg hälsat tittarna välkomna och tänt det stämningsfulla ljuset i julstudion.

Vid sidan av Melodifestivalen är Kalle Anka och hans vänner önskar god jul årets mest sedda program. Ca 3,5 miljoner tittare brukar bänka sig i tv-sofforna för att bland annat höra Bengt Feldreich sjunga ”Ser du stjärnan i det blå” och Hans Lindgren berätta om den blomälskande Tjuren Ferdinand. Den tecknade långfilmen med samma namn hade ursprungligen premiär 1938 och Oscarsbelönades som bästa kortfilm vid följande års gala.

Fram till 1971 sändes fortfarande vissa delar av julaftonens Kalle Anka-timme i svartvitt, men 1972 var i stort sett hela programmet i färg. Tomtarnas verkstad (originalspråk Santa’s Workshop 1932) sändes i svartvitt ända fram till 1977.

Årets nytillkomna filmer i Kalle Anka på julafton är Råttatouille samt 101 dalmatiner.

Tv-tablån för Jul och Nyår

Lämna ett svar