Klarar stolta Fredrik att be om hjälp?

arga snickaren - Jenni, Anders Öfvergård och Fredrik. Foto:Bella Ståhl/Kanal 5.

Fem barn men bara fyra rum. Jenni och Fredrik i Älta utanför Stockholm har renoverat på sitt hus i tio år, men bara fyra rum är klara. Elen är farlig, sågspånet yr över hela huset och det finns inget utrymme för barnen eller förvaring. Familjen Eriksson är en mycket otursförföljd familj. De har drabbats av sjukdomar och skador, vilket har resulterat i avbruten renovering.

Pappa Fredrik skadade axeln och var borta ett helt år både från jobb och från renoveringen på huset. Detta påverkade också ekonomin negativt och Fredrik tyckte helt enkelt att mat på bordet fick gå före bygget. Jenni börjar bli otroligt frustrerad på situationen och vill kunna leva normalt. Hon känner att hon inte kan påminna Fredrik alltför ofta om renoveringen, då blir Fredrik arg och tycker att hon tjatar. Det har gått så långt att skilsmässan har hängt i luften och de var på väg att sälja huset som det var, helt ofärdigt. I somras började även Fredrik på en pool mitt uppe i allt, eftersom han fått poolen, därför måste den göras klart och han tyckte det var bra för barnen, som en avlastning för föräldrarna. Poolen är dock väldigt stor och lämpar sig inte alls för små barn och dessutom är den inte klar.

Fredrik är väldigt stolt, vill göra allting själv och påbörjar mycket på samma gång. Det finns dock ingen tid för familjen att jobba på ett hus som är ca 120 kvm stort, Fredrik som jobbar 9-10 timmar om dagen, fem dagar i veckan, Jenni som inte mår bra och har fem barn att sköta om på dagarna och ta hand om alla hushållssysslor. Nu känns det som att det här är den sista utvägen för familjen om de inte helt ska tappa gnistan. En olycksdrabbad familj kan behöva lite tur då och då.

Arga snickaren Onsdag 2 december 20.00 på kanal 5

Lämna ett svar