Kristallen 2007

KRISTALLEN 2007 - DAGS ATT AVSLÖJA PROGRAMLEDARE OCH DE NOMINERADE

Tisdagen den 18 september belönar TV-branschen sina giganter i den tredje årgången av Kristallen, det svenska TV-priset.

Klockan 20.00 direktsänder TV3 den glamourösa och stjärnspäckade galan. Nu är Kristallens programledare och de nominerade programmen utsedda. Liksom i fjol är det en samling av Sveriges mest populära och erfarna programprofiler som leder Kristallen 2007. Robert Aschberg (TV3), Kristian Luuk (SVT), Tilde de Paula (TV4), Ann Söderlund (Kanal 5), Stina Lundberg Dabrowski (SVT) och Rickard Olsson (TV4) underhåller och lotsar tittarna genom kvällen, i olika konstellationer.

Lyxfällan (TV3), Bonde söker fru (TV4), 100 höjdare (Kanal 5), Melodifestivalen (SVT) och Veteran-tv (UR) är bara några av de nominerade programmen. Sveriges motsvarighet till det prestigefyllda amerikanska Emmy-priset delas ut av stiftelsen Det svenska TV-priset. Bakom priset står SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Sveriges TV-producenter.

Tillsammans med publiken belönar de det bästa inom svensk TV med priset Kristallen. Nytt för i år är att hela röstningssystemet gjorts om. Jurygrupperna har slopats till förmån för ett röstningskollegium som består av 153 personer, från hela branschen, med omfattande yrkeserfarenhet av TV-produktion. Målsättningen är att ytterligare stärka både säkerhet och trovärdighet för priset. För att öka tydligheten har stiftelsen dessutom valt att minska antalet priskategorier, från 16 stycken till 12. Tre av dessa är publika priser där tittarna själva kan rösta på sina favoriter (årets manliga/kvinnliga programledare samt årets program). Dessutom delar stiftelsen ut Hederpriset.

Lämna ett svar