Lyxfällan – TV3

Det unga samboparet Ann och Mikael har startat sitt gemensamma liv i flott stil. Problemet är att de lånat till allt. Nu har de inte betalat en enda räkning på ett halvår och kronofogden flåsar dem i nacken.

Ann och Mikael är ett ungt par på 20 och 21 år som bor i Tierp. För några månader sedan flyttade de in i en stor, nybyggd hyreslägenhet och fyllde snart sitt nya hem med dyra möbler och den senaste tekniken. De passade även på att köpa en sprillans ny bil trots att de redan hade en.

Problemet är bara att allt Ann och Mikael köpt det senaste halvåret är på kredit och nu har de fullständigt tappat kontrollen.

Under de senaste sex månaderna har de inte betalat en enda räkning. De flesta kuverten ligger fortfarande oöppnade på köksbordet och varken Ann eller Mikael orkar ta tag i situationen.

Påminnelserna och inkassokraven haglar och kronofogden flåsar dem i nacken. De håller dessutom på att bli vräkta från lägenheten. Trots detta fortsätter Ann och Mikael att blunda för situationen och fortsätter som om ingenting hänt.

Lyxfällans konsulter är helt chockade. Hur tror dagens ungdomar att samhället fungerar – egentligen?

Mathias Andersson är ekonomisk konsult. Han hjälper ett antal kända artister och skådespelare att hålla i gagerna och bromsa det värsta rock’n’roll-slöseriet. Charlie Söderberg är VD för Balansekonomi. Han föreläser om hur vi skapar balans i livet, så att vi inte lägger all tid på att tjäna pengar utan även har tid att njuta av dem. Tillsammans hjälper de människor att reda ut sina trassliga ekonomier i Lyxfällan. Programmet är ett av TV3s mest framgångsrika genom tiderna med upp mot 900 000 tittare och vann Kristallen för bästa Lifestyle 2007.

Avsnitt 5 av 6.

TV-guide för TV3

4 tankar kring ”Lyxfällan – TV3

  1. när ska ni börja sända programet igen för att ni är såbra på Lyxfällan
    jag tittar alltid på er

  2. kan ni hjälpa mig jag har så många krediter och har försökt få banklån och lösa dessa och samtidigt köpa ett hus till mig och min hustru men det är bomstopp

  3. hej jag är i kritiskt läge med bolån kreditlån o min bostadsrätt ligger på en ränta på 5,3 proc-jag arbetar o arbetar mn vet inte hur jag ska re det. det är så nära. o jag har en dotter behöver värkligen er hjälp.nu

Lämna ett svar