Premiär för TV4 Sport med Sport-Expressen den 1 september

Den 1 september är det premiär för Sveriges nya sportkanal, TV4 Sport med Sport-Expressen. TV4 Sport når redan från start mer än 50 procent av hushållen och sänder fotboll från några av världens bästa ligor, hockey från Hockeyallsvenskan och live från proffsboxningsgalor.

TV4 Sport, som startar den 1 september, ger publiken den stora internationella fotbollen med Zlatans Inter och de andra storlagen i Italien såväl som toppmatcher från spanska La liga. Upp till sex matcher per helg visas i direktsändning. Därutöver visas de stora evenemangen. Redan i september blir det VM i fotboll direkt från Kina, och finalen i Svenska cupen i fotboll.

I TV4 Sport har kampsporten hittat ett hem. Kanalen sänder kampsport i form av svensk och internationell proffsboxning, K-1 och Ultimate fighting. Redan den 28 september direktsänds boxningsgalan Friday night fights från Kungliga Tennishallen i Stockholm. Kommentator är Paolo Roberto.

TV4 Sport satsar också på de mest populära svenska sporterna och följer lag som AIK, Hammarby, Malmö, Rögle och Leksand i Hockeyallsvenskan med två matcher i veckan, sändningarna startar den 14 september. I kanalen sänds även upplösningen av Superettan i fotboll, första matchen sänds 6 september.

– På TV4 Sport strävar vi efter en balans mellan de stora internationella rättigheterna och de lokala sporterna med stor tv-potential. Med TV4:s och Expressens långa erfarenhet av sport tror jag att publiken både kommer att hitta till och gilla kanalen, säger Johan Kleberg, vd TV4 Sport.

Men sportvärlden är mer än fotboll och hockey. TV4 Sport bjuder på de svenska stjärnorna i friidrott, simning och tennis. Och varje måndagskväll med start den 1 oktober blir det matcher från svenska Superligan i innebandy. Expertkommentator är Peter Kokocha, före detta förbundskapten, som lett Sverige till tre VM-guld.

Vita huset-skaparen Aaron Sorkins dramaserie Sports night får svensk tv-premiär den 3 oktober. Dessutom visas sportfilmer varje torsdagskväll.

Kanalen ger också fördjupning i sportvärlden. Fotbollsmåndag, med allsvenskan, i TV4 fortsätter med en andra halvlek varje måndagskväll i TV4 Sport och senare i höst leder Peter Jihde en talkshow om sportvärlden, premiär den 3 oktober.

TV4 Sport sänds från start via Com Hems kabel-tv, analogt i grundutbudet samt i olika digitala paket. Hos Canal Digital ser man TV4 Sport via satellit, där kanalen ingår i Familjepaketet, och hos Telia via bredband där TV4 Sport ingår i Kanalpaket TV4 och Kanalpaket Multi.

Lämna ett svar