Rickard Olsson leder ny frågesport i SVT

 

Rickard Olsson återvänder med besked till SVT. I höst leder han frågesporten Vem vet mest? i SVT2. Det blir 70 program ända fram till jul!

– "Vem vet mest?" är en rak frågesport med frågor ur alla ämnesområden och kan handla om allt från punk till Pandoras ask, säger Rickard Olsson entusiastiskt.

– Meningen är att alla åldrar, från 18 år och uppåt, ska kunna delta. Det ska vara något av en familjefrågesport. Förutsättningen är att man är brett allmänbildad. Men det krävs också ett visst strategiskt tänkande.

Tittarna kan själva testa sina kunskaper i det frågespel som ligger på hemsidan svt.se/vemvetmest

Rickard Olsson började sin tv-karriär i SVT, först som programledare i ungdomsserien ”Bullen” 1998 och sedan i ”Söndagsöppet” under flera år. Så det är ett kärt återseende för Rickard, som redan i augusti börjar sin nya tid på SVT med att prata OS i "Olssons Studio", en talkshow som summerar och penetrerar det mesta som händer under OS i Kina.

Frågor och svar med Rickard Olsson
Ålder: 41 år
Utbildning: Samhällsvetenskaplig utbildning, Kulturvetarlinjen. Radioutbildning på folkhögskola i Sigtuna.
Har gjort i tv: Bullen (SVT), Söndagsöppet (SVT), Nyhetsmorgon TV4, Bingolotto, TV-Priset Kristallen, Aftonbladets TV-pris, Invigningen av Solheim Cup 2007 för 390 miljoner tittare världen över, Astrid Lindgrens barngala, Melodifestivalen andra chansen (SVT), Fotbollsgalan, Sommarkrysset, med mera
Sysslar med på eventuell fritid: Sjöliv, musik, golf, träning samt att umgås med vänner
Det här visste vi inte om dig: – Jag har blått bälte i Judo.

Incident i tv som du aldrig glömmer: – Jag somnade i direktsändning under Nyhetsmorgon och i Bingolotto ringde jag upp ett par som låg och älskade.
Är du aldrig nervös i tv-sändning? Det är aldrig naturligt att öppna dörren till scenen men graden av nervositet varierar.

Kopplar av med: Brasa, god bok och en skitig Dry Martini
Vilken bok låg senast på nattduksbordet? Happy Endings av Jim Norton, Härskartekniker av Elaine Bergkvist och August Strindbergs Svarta Fanor
Vilken film fastnade på näthinnan i år? – Jag såg Control av Anton Corbijn om Joy Division, en fantastisk rulle och jag tittade ännu en gång på Magnolia (från 1999), en vacker film om försoning med livet.

Om kunskapsinhämtande: Var hämtar du själv kunskap? – Överallt från punk till klassiskt, från rännstenen till universitetet
Kan man egentligen tävla i kunskap? – Klart man kan tävla i kunskap. Kan man tävla i dans och musik kan man tävla i kunskap som dessutom är mer mätbart.

 

SVT2 Måndag 25 aug 2008 kl 19.00: Vem vet mest?

2 tankar kring ”Rickard Olsson leder ny frågesport i SVT

 1. Hej!

  I dagens ”Vem vet mest” frågades om vems far var Gustav III?
  Ni påstod Gustav Vasa, vilket är fel: Gustav III:s föräldrar var Adolf Fredrik och Lovisa Ulrika. Uppfattade jag det rätt eller är jag ute och cyklar?
  Samtidigt vill jag anmäla mig än en gång till programmet!
  Jag var med månd 6 dec 2010 sist.
  /hälsn Åke W.Sundström

Lämna ett svar