Speedwaymästare, bonde och artister bland 2008 års Let’s dance-deltagare

Lets Dance 2008 foto:TV4

Rumba, vals, jive och quickstep. Det är några av danserna som årets Let’s dance-deltagare ska träna in på bara några veckor. Och det blir en tuff tid som tävlingsdeltagarna har framför sig. För att nå den åtråvärda prispallen krävs stenhård träning, disciplin och en stor dos mod. Bland de svenska kändisar som deltar finns både artister, skådespelare, snickare, sportprofiler och en bonde.

För tredje säsongen kan TV4 presentera den storslagna fredagsunderhållningen Let’s dance med Jessica Almenäs och David Hellenius som programledare. Programmet har varit en succé med över 1,6 miljoner tittare i snitt förra säsongen och med ett finalprogram som lockade närmare 1,9 miljoner tittare. Som vanligt bjuds tittarna på sprakande underhållning där kända svenskar handlöst kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare.

Årets uppställning av kända deltagare som ska dansa sig in i svenska folkets och juryns hjärtan är speedway-världsmästaren Tony Rickardsson, gympingdrottningen Susan Lanefelt, revykungen Ulf Larsson, violinisten Linda Lampenius, mannen med de gyllena skorna Rickard Herrey, programledaren Tilde Fröling, hela Sveriges Mat-Tina Tina Nordström, idolen Danny Saucedo, skådespelerskan Mi Ridell, Bygglovs-snickaren Matte Carlsson, sångerskan Dilba och tv-bonden Karl Petter Bergvall.

Under tolv fredagar ska de modiga deltagarna erövra dansgolvet tillsammans med sina professionella danspartners och fullfölja den dans som tränats in samma vecka. Inför en kritisk proffsjury och miljontals tittare måste deltagarna prestera maximalt innan juryn och tv-tittarna fäller domen. Vilka par blir kvar och vilka åker ut?

Precis som tidigare säsonger består juryn av Tony Irving, Ann Wilson, Dermot Clemenger och Maria Öhrman, som bedömer prestationerna efter samma kriterier som en danstävling på elitnivå. Och för att förtjäna jurymedlemmarnas åtråvärda toppoäng krävs mer än taktkänsla och en bra koreografi. Paren måste dessutom hitta passionen och känslan i dansen, och inte minst överraska, för att vinna tittarnas hjärtan.

Musiken är en viktig del i tävlingsmomentet och framförs av ett liveband som består av några av Sveriges främsta musiker. Paren får framföra sina danser till allt från omskrivna soul- och poplåtar till glödande tangomusik och finstämd vals.

Kuriosa om 2008 års Let’s dance:
Den dyraste klänningen kostar närmare 30 000 kronor och kräver över 50 timmars arbete att tillverka.
Till festkläderna används 10 000-tals paljetter och strasstenar.
Dansarna smyckas med juveler värda över 2 miljoner kronor.
Det krävs totalt 178 timmar för att styla alla deltagare.
Under Let’s dance-perioden tränar deltagarna närmare 2 200 timmar.

Let’s dance startar i TV4 fredagen den 11 januari klockan 20.00 och pågår i 12 veckor.

Lämna ett svar