Sportvetenskap på Viasat Explorer

I en gammal flyghangar ligger ett laboratorium där ett team vetenskapsmän och experter med hjälp av sofistikerad teknologi testar gränserna för vad människan klarar av. Några av världens bästa idrottare får sätta sina förmågor på prov när idrott och vetenskap möts.

Genom studio- och fältstudier, datorgenererade bilder och högupplösande fotografi, samt med stödet från toppidrottsmän och vetenskapsmän, levererar den här programserien en unik insikt i den internationella sportvärlden.

Sportvetenskap testar inte bara vem som är starkast, vem som reagerar snabbast eller hur mycket utrustningen påverkar sporten, utan undersöker även myten om att avstå från sex innan en match och tar reda på hur idrottarnas vidskeplighet påverkar deras utövande.

Dessutom besvaras frågan om vem som är den bästa idrottaren, hur känslor påverkar spelet och hur många mål en fotbollspelare kan göra på en tredjedels sekund.

Med hjälp av kända idrottare som NHL-proffsen Olaf Kölzig och Alexandr Ovetjkin, samt NFL-spelaren Jerry Rice bevisar Sportvetenskap att människan inte bara är snabbare än en katt, utan även snabbare än blixten.

Kampsportaren Quinton ”Rampage” Jacksons slag har en kraft på otroliga 8000 Newton, eller 816 kilo – dubbelt så stor som två kolliderande sumobrottare. Och dragracing-esset Hillary Will bevisar att det är stor skillnad på en elitidrottare och en vanlig soffpotatis. I alla fall när det gäller reaktionsförmåga.

Dr. Cynthia Birr, civilingenjören Nathan Dau, lagledaren John Brenkus och krockdockspecialisten Randy Kelly är teamet bakom testerna i Sportvetenskap. Med hjälp av kända elitidrottare från sporter som hockey, fotboll, dragracing, triathlon, kampsport, boxning och sumobrottning sätter de i 13 spännande avsnitt människans fysiska begränsningar på prov.

Europeisk premiär: söndag den 10/8 kl. 17.00 på Viasat Explorer

Lämna ett svar