Star Wars: Episod II – klonerna anfaller


I George Lucas femte Star Warsfilm är Padmé Amidala nybliven senator i republikens kongress, men hotas av mordförsök av separatister. Jediriddarna Obi-Wan Kenobi och hans lärjunge Anakin Skywalker gör sitt för att hitta den skyldiga bakom mordförsöket.

Den amerikanska Oscarsnominerade science fiction-filmen Star Wars: Episode II – Klonerna anfaller från 2002, utspelar sig tio år efter Phantom menace hotade planeten Naboo.

Efter ett mordförsök på den nyblivna senatorn Padmé Amidala (Natalie Portman), åker Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) och hans lärjunge Anakin Skywalker (Hayden Christensen) iväg för att leta upp lönnmördaren. Innan hon hinner ge dem någon information om sitt uppdrag blir hon dödad.

De två Jedikrigarna skickas iväg på ett varsitt uppdrag, Anakin till Naboo tillsammans med Padmé och Obi-Wan till planeten Kamino för att fortsätta att undersöka mordförsöket.

Vad han inte vet är att det finns ett samband mellan en separatiströrelse som vill splittra republiken och försöket att mörda Padmé.

Filmen är regisserad av George Lucas.

Star Wars: Episod II – klonerna anfaller visas på TV 4 med start 21.25

Lämna ett svar