Sverige – Frankrike i Handbolls-EM – TV4

Handbolls-EM. Peter Jihde. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

TV4 har de exklusiva rättigheterna till Handbolls-EM i Norge den 17-27 januari 2008. Efter två missade mästerskap är Sveriges landslag tillbaka i handbollens finrum när EM avgörs i Norge. Sändningen börjar klockan 20.00

I studion finns programledare Peter Jihde och experten Andreas Larsson. Reportern Patrick Ekwall håller sig som vanligt i närheten av den svenska bänken, medan matcherna kommenteras av Robert Perlskog och Claes Hellgren.v

EM spelas i fem norska städer – Stavanger, Drammen, Bergen, Trondheim och Lillehammer. Fyra grupper med fyra lag i varje spelar en grundomgång där alla lag i respektive grupp möts. Sverige spelar i grupp D i Trondheim tillsammans med Island, Frankrike och Slovakien.

Från gruppspelet går tre lag från varje grupp vidare till mellanrundan, som spelas den 22-24 januari. De två bästa lagen från mellanrundans två grupper om sex lag går till semifinal. Placeringsmatcher, semifinalerna och finalen spelas den 26 och 27 januari, i Håkons hall i Lillehammer.

Alla Sveriges matcher, en semifinal och finalen sänds i TV4 – och ett stort antal andra matcher i turneringen i TV4 Sport.

Alla dagens sportsändningar på TV

Lämna ett svar