UEFA CHAMPIONS LEAGUE-KVAL

Svenska mästarna Elfsborg har en mycket tuff och inspirerande uppgift framför sig när de ställs mot den spanska toppklubben Valencia i det avgörande Champions League-kvalet. Det första mötet spelas på Mestalla i Valencia på tisdag med retur i Borås onsdag 29 augusti.

TV6 direktsänder Elfsborg båda kvalmatcher med start 21.50 på tisdagkväll, avspark 22.00 på Mestalla. Viasat Sport 1 direktsänder de andra nordiska lagens kvalmatcher till Champions League denna vecka, Benfica-FC Köpenhamn på tisdag och Tammerfors-Rosenborg på onsdag.

Elfsborgs målvakt Johan Wiland vet ännu inte hur det känns att släppa in ett mål efter fyra kvalmatcher till UEFA Champions League. Kan Wiland hålla nollan intakt även i Valencia på tisdagkväll ökar chanserna till en rejäl skräll. Men räkna med en extremt het afton för västgötaknallarna när ett av Europas bästa lag står som motståndare. Sexfaldiga spanska mästare, (senast 2004), finalister i UEFA Champions League både 2000 och 2001, samt UEFA-cupmästare 2004 är en meritlista som inger respekt. Valencia slutade fyra i den spanska ligan förra säsongen och var mycket nära en semifinal i Champions League. Chelsea avgjorde kvartsfinalmötet i slutminuterna. När Spanien besegrade Danmark i EM-kvalspelet i våras fanns det sex Valenciaspelare i truppen och fyra av dem i den spanska startelvan.

Elfsborg har den lilla fördelen av att returmötet spelas hemma på konstgräset i Borås. Segraren i detta dubbelmöte går in i höstens gruppspel av UEFA Champions League som lottas i Monaco 30 augusti och inleds med första spelomgången 18-19 september. Förloraren går in i den första omgången av UEFA-cupen.

Norden är garanterade minst ett lag i höstens gruppspel då norska Rosenborg och finska mästarna Tammerfors ställs mot varandra i den tredje kvalomgången. Det mötet samt FC Köpenhamns möte med Benfica direktsänds på Viasat Sport under två fullspäckade europacupkvällar.

TV-tider
Viasats direktsända TV-matcher denna vecka från kvalomgång 3 till UEFA Champions League är följande:

Tisdag 14 augusti

Viasat Sport 1 kl 21.10: BENFICA – FC KÖPENHAMN. Kommentatorer: Åke Unger och Jonas Wirmola.

TV6 kl 21.50: VALENCIA – ELFSBORG. Kommentatorer: Henrik Strömblad och Glenn Hysén.

Onsdag 15 augusti
Viasat Sport 1 kl 17.55: TAMMERFORS – ROSENBORG. Kommentator: Anders Bjuhr.

Lämna ett svar