Utökad nyhetssatsning i TV4

Nu tar TV4 nyhetsbevakningen ett steg längre. Varje dag klockan 18.30 utökas TV4Nyheterna med ytterligare en halvtimme. Sändningen inleds med en nyhets-sammanfattning följt av fylligare ekonominyheter och en tydligare satsning på lokala nyheter.

– Vår senaste nyhetssatsning är en viktig signal att TV4 satsar brett på såväl riks- som lokala nyheter. Det lokala nyhetsmaterialet får en tydlig plats som ger möjlighet till fördjupning samtidigt som Ekonominyheterna får en egen sändningstid. Tillsammans med våra 19-nyheter innebär den här tablåförändringen att tittarna får samhällsinformation under en hel timme, från klockan 18.30 till klockan 19.30, säger Göran Ellung, programdirektör TV4.

Ekonominyheterna får egen sändningstid något som ger större utrymme till mer djupgående bevakning av dagens alla viktiga ekonomiska nyhetshändelser.

– Intresset för Ekonominyheterna är mycket stort. Vi har en miljon tittare om dagen och vi känner trycket från en kunnig och intresserad publik att sända mer. Vi hoppas att vår publik uppskattar en längre sändningstid med mer tid för fördjupning, säger Anders Palmgren, chef för Ekonominyheterna.

Det blir även en tydlig satsning på det lokala nyhetsmaterialet. Sändningen blir längre och lokal-tv börjar sända redan klockan 18.45, istället för klockan 18.50 som tidigare.

– Lokal-tv har under lång tid haft behov av längre tid på kvällen för att få utrymme för fler nyheter. På detta sätt utökar vi servicen till tittarna, och skapar samtidigt möjlighet till mer fördjupning och utveckling av nyhetsmaterialet, säger Josefin Ziegler, redaktionschef TV4 Sverige.

Den utökade nyhetssatsningen kommer att sändas måndag till fredag klockan 18.30-19.00 med start vecka 34.

Lämna ett svar