TV4 Plus storsatsar med Bingolotto

Efter årsskiftet är det premiär för Bingolotto i TV4 Plus och därmed får kanalen sitt första svenskproducerade underhållningsprogram på helgerna. Bingolotto som genom alla år lockat både folkkära svenska artister och stora världsstjärnor är unikt i sitt slag genom sin position som en av TV4:s första stora succésatsningar. Nu välkomnar TV4 Plus programmet och gör plats på bästa sändningstid – lördag kväll klockan 18.00.

Den 5 januari 2008 gör Sveriges äldsta tv-lotteri debut i TV4 Plus. Programmet återgår då för första gången på tre och ett halvt år till sin ursprungliga sändningsdag – lördagar. Bingolotto är därmed tillbaka som direktsänt lördagsunderhållningsprogram med liveartister i studion och stora och små vinster för alla Bingolottospelare.

Under våren fortsätter TV4 att sända guldkvällar, påskprogram samt säsongsfinaler på sedvanligt manér. Sändningstiderna för Bingolotto kommer att varieras efter säsong och årstid för att passa tittare och spelare på bästa sätt.

– Det här är ytterligare ett steg för TV4 Plus in i världen av stora kanaler. Och för TV4 AB ytterligare ett tecken på att vi har två helt olika kanaler med svenskproducerat kvalitetsutbud. Vi tror att det blir en händelse som kan få ytterligare några hundra tusen människor att upptäcka TV4 Plus, säger Åsa Sjöberg.

Bingolotto blir TV4 Plus första direktsända nöjessatsning på lördagar. Det ger många nya utvecklingsmöjligheter och Bingolotto fortsätter att stödja föreningslivet på bästa möjliga sändningstid.

– Vi är jätteglada över att kunna erbjuda våra tittare en direktsänd lördagsunderhållning. I TV4 Plus får Bingolotto en mer attraktiv sändningstid och en möjlighet att utvecklas och ta plats som kan göra programmet ännu bättre! Satsningen är ett naturligt led i att TV4 Plus växer och är TV4:s andra kanal, säger Linda Grahn, kanalchef TV4 Plus.

Sveriges föreningsliv ser positivt på att Bingolotto byter kanal och börjar sändas på lördagar.

– Äntligen är Bingolotto tillbaka på sin ursprungliga sändningsdag. Det har många spelare och tittare längtat efter länge. Att programmet nu återgår till lördagar kommer med all säkerhet att leda till ökad lotteriförsäljning. Det i sin tur gynnar Sveriges föreningsliv och stärker förenings- och klubbkassor över hela landet, säger Hans Sahlin, vd Folkspel.

Lämna ett svar