The Shining

Kuslig klassiker: Missa inte Stephen Kings The Shining ikväll på Kanal 9!

En spännande psykologisk thriller som tar oss med på en intensiv resa in i mörkrets hjärta. När författaren Jack och hans familj flyttar till ett avlägset hotell för att hitta inspiration, blir deras tillvaro snabbt förvandlad till en mardröm. I takt med att Jacks kreativa blockering fördjupas, spirar hans sinnesoro och hotet om totalt sammanbrott blir alltmer verkligt. Utforska det sinistra mysteriet bakom ett hotells fasad och upplev en klaustrofobisk berättelse som kommer att få dig att tvivla på verkligheten.

The Shining” är en psykologisk skräckfilm som utforskar det skrämmande förfall av en familjeman. Författaren Jack Torrance, spelad av Jack Nicholson, tar med sin fru Wendy och son Danny till ett ödsligt hotell för att få isolering och tid att arbeta på sin skrivning. Men istället för att hitta inspiration, drabbas Jack av en djupare form av galenskap.

I takt med att tiden går och familjen stannar på det ödsliga hotellet, blir Jack alltmer instabil och förlorar gradvis sin sinnesro. Hans misslyckade försök att bli en framgångsrik författare blandas med spökaktiga händelser och paranormal aktivitet på hotellet. Jacks sinne blir så småningom övertaget av den onda närvaron på platsen.

Samtidigt upptäcker Jacks son Danny att han har en förmåga att se framtiden och kommunicera med andar. Han stöter på hotellets mörka förflutna och blir också indragen i den farliga spiralen av vansinne som hotar att uppsluka hela familjen.

”The Shining”, regisserad av Stanley Kubrick och baserad på Stephen Kings roman med samma namn, är en mardrömsliknande saga om en mans kamp med sitt inre demoner. Filmen är känd för sin skrämmande atmosfär och sin oförglömliga prestation av Jack Nicholson som framställer Jack Torrance som personifieringen av galenskap och avgrundsdjup förvandling.

”The Shining” är en mörk och skrämmande film som fångar och skakar om tittarens sinne genom sin intensiva berättelse och symboliska visuella stil. Det är en film som påminner om att det finns en skrämmande sida i oss alla och att isolering och inre konflikter kan förvandla till något ohyggligt..

The Shining börjar 22:00 på Kanal 9

Trailer:

Läs mer om filmen på IMDB

Här hittar du alla dagens filmer som sänds på TV.

Skådespelare: Jack Nicholson, Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson, Philip Stone, Joe Turkel, Anne Jackson, Tony Burton,

Lämna ett svar