Ghostbusters

Missar du detta ångrar du dig: Ghostbusters tar över TV3 ikväll!

När tre excentriska forskare, specialiserade på det övernaturliga, oväntat får sparken från sina akademiska positioner, vägrar de att låta deras unika expertis gå till spillo. Istället för att ge upp, omvandlar de sin passion för det paranormala till en banbrytande affärsidé: en spökutdrivningstjänst. Med en blandning av vetenskap och humor startar de ”Ghostbusters”, en firma dedikerad till att rensa New York från dess spöklika plågor. Snart upptäcker de att staden är hem för mer än bara ofarliga poltergeister. Med affärerna blomstrande och det övernaturliga hotet växande, står det klart att Ghostbusters är stadens enda hopp. Följ med på ett spökjaktäventyr där skratt möter skräck, och vetenskap möter det okända. Kan dessa osannolika hjältar rädda staden i tid?

Ghostbusters” är en ikonisk film från 1984 som snabbt blev en kultklassiker inom komedi och övernaturliga äventyr. Filmen följer tre excentriska forskare – Peter Venkman, Raymond Stantz och Egon Spengler – som alla delar en passion för det paranormala. Efter att ha blivit avskedade från sina positioner vid ett prestigefyllt universitet på grund av deras tvivelaktiga forskningsmetoder, står de inför en osäker framtid. Istället för att ge upp sina drömmar, ser de en unik affärsmöjlighet i att bekämpa den ökande vågen av övernaturliga händelser som plågar New York City.

Med en blandning av vetenskaplig kunskap, uppfinningsrikedom och en god portion humor, grundar de ”Ghostbusters”, en tjänst som specialiserar sig på att fånga och eliminera spöken. Med hjälp av deras hemmagjorda, högteknologiska utrustning, tar de sig an uppdraget att rensa staden från paranormal aktivitet. Snart upptäcker de dock att de står inför ett hot som är större än de någonsin kunnat föreställa sig, vilket kräver all deras kunskap och mod för att rädda staden från en övernaturlig katastrof.

”Ghostbusters” blev berömd för sin unika blandning av skräck, science fiction och komedi, samt för sin minnesvärda temalåt och specialeffekter som var banbrytande vid tiden. Filmen hyllades för sin originalitet, humor och karismatiska rollbesättning, inklusive Bill Murray, Dan Aykroyd och Harold Ramis, som inte bara spelade huvudrollerna utan också bidrog till manusarbetet. ”Ghostbusters” har sedan dess blivit en omtyckt del av popkulturen, med uppföljare, en animerad TV-serie och en rad merchandise, vilket bevisar dess bestående popularitet och inflytande..

Ghostbusters börjar 18:45 på TV3

Trailer:

Läs mer om filmen på IMDB

Här hittar du alla dagens filmer som sänds på TV.

Skådespelare: Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Sigourney Weaver, Rick Moranis, Annie Potts, William Atherton, Ernie Hudson,

Lämna ett svar