The Shining

Upplev rysliga mardrömmar ikväll med The Shining på Kanal 5!

Välkommen till en skräckupplevelse som kommer att få dig att tappa andan. I filmen The Shining följer vi författaren Jack, hans son Danny och fru Wendy som bosätter sig på ett avlägset hotell för att hitta inspiration. Men när skrivkrampen tar över förvandlas deras dröm till mardröm, och Jacks mentala nedbrytning blir allt mer skrämmande. Kom och upplev en psykologisk resa som tar oss till gränsen mellan verklighet och vansinne.

Filmen The Shining är en ryslig och psykologisk thriller som berättar historien om författaren Jack och hans familj. Jack beslutar att ta med sin son Danny och fru Wendy för att arbeta på ett avlägset hotell under vintern, i hopp om att få en ostörd tid att skriva sitt nästa mästerverk. Men istället för att finna inspiration och kreativitet, blir Jack alltmer förlorad i sitt eget sinne.

Initialt lider Jack av skrivkramp, vilket bara förvärras ju längre familjen befinner sig på det isolerade hotellet. Medan snön faller runtomkring dem blir hotellets gamla och dyster historia alltmer påträngande. Jack blir gradvis besatt av hotellet och dess förflutna, och hans mentala tillstånd börjar brytas ner.

Samtidigt lider Danny av förmågan att se övernaturliga saker och det blir tydligt att hotellrummen är fyllda med obehagliga och skrämmande andar. Wendy, förståeligt nog, blir allt mer rädd för sin make och kämpar för att skydda sig själv och deras son.

Filmen målar upp en skrämmande bild av en man som går mot vansinne, samtidigt som spänningen och ovissheten byggs upp för tittaren. Den långsamma förfallet i Jacks psyke och den kontinuerliga ökningen av obehagliga händelser gör att The Shining blir en gripande och alltigenom skrämmande filmupplevelse..

The Shining börjar 22:20 på Kanal 5

Trailer:

Läs mer om filmen på IMDB

Här hittar du alla dagens filmer som sänds på TV.

Skådespelare: Jack Nicholson, Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson, Philip Stone, Joe Turkel, Anne Jackson, Tony Burton, Diane Johnson, Robert Fryer, Jan Harlan,

Lämna ett svar