Premiär för Numbers sässong 5

TV4 Numbers

På fredag kväll är det säsongsstart för Numbers där Don och hans team jagar mördarna till två bergsklättrare. En ny agent, Nikki Betancourt, ansluter sig till Dons trupp. Charlie måste bestämma sig för om han ska se till att få sitt FBI-tillstånd återinfört.

Två bergsklättrare hittas mördade på en klippa och när man hittar en diamant i en av offrets väskor inser teamet att dödsfallen inte hade något med klättring att göra. När Don och hans team gräver djupare i fallet uppdagas det att ett plan, med stulna diamanter, ombord försvunnit i bergen.

Edgerton erbjuder sig att söka efter det försvunna planet medan Don och hans mannar försöker hitta mördarna. Charlie hjälper Don i smyg samtidigt som han bestämmer sig för att försöka få sitt FBI-tillstånd återinfört.

23:10 NumbersTV4

Den femte amerikanska säsongen av kriminalserien Numbers från amerikanska CBS visas i 20 avsnitt. Programmen är producerade 2008.

Genom de två bröderna, Don och Charlie Eppes, länkar Numbers samman matematik och brottsbekämpning.

FBI-agenten Don Eppes (Rob Morrow) har tagit hjälp av sin bror Charlie (David Krumholtz), ett matematiskt geni med ett annorlunda synsätt på saker och ting, för att hjälpa "byrån" att lösa en mängd svåra och utmanande fall i Los Angeles. De två bröderna tar sig an de mest förbryllande kriminalfallen på ett väldigt annorlunda sätt, men lyckas allt som oftast att lösa dem.

Dons assistent på byrån är beteendespecialisten Megan Reeves (Diane Farr), och FBI-agenten David Sinclair (Alimi Ballard), som ofta förbryllas över Charlies sätt att arbeta. Charlies kollegor på universitetet där han undervisar är fysikern dr Larry Fleinhardt (Peter MacNicol) och före detta studenten Amita Ramanjuan (Navi Rawat). Båda bidrar med sin matematiska expertis och assisterar Charlie vid de mest förbryllande fallen.

Dons och Charlies pappa, Alan Eppes (Judd Hirsch), är glad över att se sina söner arbeta tillsammans, men fruktar att deras inbördes konkurrens ska leda till problem. Sönerna, däremot, är mer bekymrade för sin far.

Lämna ett svar