Min dagbok – Viasat History

F.R.I.H.E.T… Det är ett så starkt ord för så många människor. Jag vet vad det betyder, men jag får inte någon bild av ordet i mitt huvud. Det är inte meningen att slavar ska kunna läsa och skriva, så jag måste vara försiktig, så att ingen får reda på det… Miss Lilly skulle svimma om hon visste att jag har en dagbok. Den är inte lika fin som hennes, men det är ändå en dagbok – MIN dagbok!.

– Clotee, 12 år, 1859

I programserien Min dagbok möter vi Clotee och åtta andra flickor från olika delar av världen, under tidsperioden 1600- till tidigt 1900-tal. Flickorna bor i Amerika, och i denna prisbelönta serie som bygger på deras dagböcker får vi ta del av de unga deras egna upplevelser av händelser som äger rum under omvälvande tidsperioder i historien.

I nio levande dramatiseringar följer vi flickornas öden och delar deras hopp och drömmar om framtiden, i en tid där dåliga arbetsförhållanden, krig, slaveri, rasism och svält, men också vänskap och kärlek är en del av vardagen.

Missa inte premiären av programserien MIN DAGBOK – måndag den 5/11 – onsdag 21/11 kl. 16.00 på Viasat History

Lämna ett svar