Den gröna milen

Missa inte ikoniska Den gröna milen – en odödlig klassiker som sänds ikväll på Kanal 5!

I filmen ”Den gröna milen” kastas vi in i en värld av häpnadsväckande rättvisa och oförklarliga mysterier. När den dödsdömde John Coffey anländer till fängelset under vaktchefen Pauls beskydd, uppstår snart tvivel kring fångens skuld. En gripande berättelse om osannolika vänskaper och en kamp mot det onda som lurar i det mörka – en historia som kommer att få oss att ifrågasätta sanningen och vår egen grymhet.

Den gröna milen är en gripande film som kretsar kring huvudpersonen John Coffey, en storvuxen man med en gåtfull aura. Efter att ha blivit dömd till döden för mordet på två unga flickor hamnar han i fängelset där vaktchefen Paul Edgecomb tar hand om honom.

Paul, som tidigare aldrig har tvivlat på någons skuld, får snart sin övertygelse satt på svaj av John Coffeys oskuldsförklaringar och hans oförklarliga förmåga att helande andra människor genom att vidröra dem. Ju mer tid han tillbringar med Coffey, desto mer övertygad blir han om att något inte stämmer med den dömde mannen.

I filmens gång grävs historien fram, och det klarnar att John Coffey bär på en hemlighet om sin otroliga gåva och det dubbla mordet han anklagats för. Pauls tvivel växer sig starkare och han ställs inför ett moraliskt dilemma – att fortsätta utföra en orättvisa avrättning för ett brott som John Coffey inte nödvändigtvis är skyldig till, eller att försöka avslöja sanningen och riskera sin egen karriär och säkerhet.

Den gröna milen är en film som utforskar teman som rättvisa, oskuld och andlig försoning. Den sätter betraktarens egna föreställningar om skuld och oskuld i fråga och utmanar oss att se bortom det uppenbara. Filmen berör på djupet och får oss att ifrågasätta vår egen förmåga att döma människor utifrån deras yttre och omständigheterna omkring dem..

Den gröna milen börjar 20:00 på Kanal 5

Trailer:

Läs mer om filmen på IMDB

Här hittar du alla dagens filmer som sänds på TV.

Skådespelare: Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, Bonnie Hunt, James Cromwell, Michael Jeter, Graham Greene, Doug Hutchison, David Valdes,

Lämna ett svar