Trollkarlens hemligheter

Trollkarl på Kanal 5 Foto:Alfred Haber.

Hur bär sig magikerna egentligen åt? I denna fascinerande dokumentärserie får vi svaren på våra frågor.

Aldrig tidigare har en magiker vågat avslöjar hemligheterna bakom de otroliga illusionerna. Trollkarlarnas tysthetslöfte är brutet för evigt. Hur har assistenterna förvandlats till tigrar? Hur kan man såga en kvinna i två delar? Hur kan en person sväva fritt två meter över marken? Svaren på dessa och många andra frågor får vi i den här serien.

Premiär: Söndag 11 januari 21:00 på Kanal 5

34 tankar kring ”Trollkarlens hemligheter

 1. Tycker att det är väldigt tråkigt av den personen som bryter ett löfte och går med på en sån här sak att visa på TV hur man utför några av världshistoriens bästa illusioner.
  Jag menar det är illusionisternas levebröd att liksom få folk att tro att det är ett slags mirakel. Jag menar att levitera 2 meter över marken och såga en kvinna i två delar. Tiden det har tagit att ens tänka ihop hur man ska gå tillväga att utföra en sån här illusion. De magikerna som fortfarande utför dessa illusioner och som tjänar pengar på det måste tycka att detta här är väldigt tråkigt. Fy fan för kanal 5 att visa detta!

 2. Neej! Jag håller inte med dig… Tycker det ska blir SKIT kul att få se hur dom gör alla trick. Jag var inne på ”The Masked Magician’s” hemsida, och där berättade han att han gör detta program för att dagens illusionister bara upprepar gamla trick. Han tycker att de borde komma på nya.

  Och det tycker jag låter väldigt rimligt, så jag tycker det ska bli kul att se det på söndag:D

 3. Det här programet var ju för 10 år sedan också. Men asså jag som är magiker/illusionist kan ju säga både för och nack delar med det. En bra sak är ju att man kan använda litte av det i ens show. Nack delen är ju att andra får se då hur man gör. Men då ska man bara fixa litte med tricken så du gör om dom en smula. Plus folk som inte är magiker får ju bara reda på det dom kan ju inte göra tricken för det skulle bli för dyrt !!

 4. Varför ska Kanal 5 visa detta? Det förstör ju för alla oss (magiker). Tänk på hur mycket tid och tänkande olika magiker världen över har lagt ner på att komma på dessa illusioner. Då är det ju lite nedrigt av K5 att visa nästan halva Sveriges befolkning hur tricken funkar!

 5. Jag tycker som Fredrik ,jag ser både för och nackdelar. Det är ju bra om man är magiker för man kan ju andvända det i sina shower men dåligt för att då vet ju folk hur man gör.

 6. HEJ jag tycker synd om den magiker som har kommit på just de trick som avslöjas. Men jag tycker dock inte synd om de miljontals såkallade ”Magiker” som härmar dessa trick! Ni har inget att vara ledsna över! hehe

 7. Såg det på tv och undrade vem mannen bakom masken är har för mig att jag sätt detta innan på tv men det är borta ur minet, om någon vet vem mannen är bakom masken så hade om varit ’jävligt’ syhst om den sa det

 8. Man vet inte om man ska skratta eller gråta… Detta den/dom här personerna gör är de mäst idiotiska man kan göra.. Det som kan ta flara år och pengar visar dom som ingenting… Det är bara så idiotiskt.
  //Joe Labero

 9. Jahaja Jo lbero, då kanske det e dags för dig att byta ut dina tricks.
  Nu vet alla hur du gjorde för att gå genom kinesiska muren.
  Kom på nåt eget för du har fan inte betalat en korna för det tricket iallfall.

 10. det är väldigt bra jobba på gör hårdare kör bara roliga saker kom igen kom igen gör er bästa nu jag kommer gilla o gilla trollkarlens hmeligheter det är det bästa jag har sett i mitt liv

 11. Tyvärr är det inte så enkelt. Han visar inte bara enkla tricks men också centrala principer som går igen i alla tricks. Då är det inte så enkelt att bara hitta på nya, eftersom en hel konstform är förstörd, och folk kan klura ut även nya tricks – med bakgrund i de gamla. Orsaken till att han avslöjar dessa är att han själv är fruktansvärd dålig 8ofta ser man hur han gör redan under tricket), och detta är det ända sätt han kan tjäna stora pengar.

 12. Ja, det här är ju 10 år gammal skåpmat som visats på TV förut. Den som tycker det fortfarande är hemligheter kanske borde ta och kolla nätet nån gång…

 13. Lite distans nu för f*n. Illutioner har facinerat folk i alla tider. Magi exicterar bara på film. Det är synd om er illitionister som kör ”copy – paste” metoden, men hacka inte på kanal 5. Det är buissnies och dom måste locka tittare – annanonser – intäkter så vi sedan kan luta oss tillbaka och kolla på bra filmer på lördagar. Nu i dessa ekonomiska tider kan vi nog räkna med fler sådana här program (äldre eller gamla program i repris) som fortfarande lockar många tittare men är äldre och billigare att visa.

 14. Jag tycker det är roligt att se programmet,men jag blir samtidigt mycket irriterad över att de inte visar vem mannen bakom masken är. Vadå alltså,han får väl stå för att han har visat oss alla hur man gör de där tricken?
  Programmet heter Magicion Secret’s eller något liknande på engelska. Vet någon vem mannen bakom masken är?

 15. Är det inte dags att avslöja musiker, så att de inte fortsätter spela gamla låtar, använda sig av samma harmoni i tolv takter och sedan repris och samma pentatoniska skala. Hur kan det komma sig att musiker i flera hundra år använt samma tolv toner utan att någon kräver av dem att hitta på nåt nytt.

 16. -Har inte alla ni som skriver klumpiga och idiotiska inlägg ett rättstavningsprogram som ni kan använda?
  Exempel: nack delar, trik, exicterar, illitionister, buissnies, annanonser, hmeligheter, minet, syhst, asså, etc. Eller lär er skriva svenska på egen hand.
  Sedan är det så att dessa programmen inte är desamma som sändes för ca tio år sedan – jag vet, för jag spelade in de programmen då och jag spelar in dessa nu.
  Till de som undrar var man laddar ner dessa program så kan jag komma med ett bra råd: -Skaffa en video-apparat. Med sådana kan man spela in programmen i stället för att ladda ner dem.
  Tack för ordet!

 17. fattar inte grejjen, de är väll inte tv5ms fel, om mann inte vill veta är det ju bara att inte titta. det har inte jag gort eller kommer att göra. däremot är det ju lite tragiskt att han sägger att han gör detta för att utveckla trollkonsten, han avslöjar ju som sagt principerna, lite svårt att hitta på nya principer… ganska uppenbart att han gör detta bara för att tjäna stålars…

 18. Måste säga att jag kommer fortsätta se magikers trollkonster även nu efter att jag vet hur de går till – och med nästan ännu större behållning! Nu har jag ju fått chansen att beundra skickligheten i hantverket precis som när det gäller akrobatik. Något mirakel har jag ändå aldrig trott på.

  Ser man det som jag, finns det kanske bara en sak för en magiker att bli ledsen över och det är de avslöjade rollerna på scenen. Vi har ju trott att ”trollkarlen” är den skicklige och flickorna brevid står och tar emot applåder. I programmet är de lika sexistiskt klädda som vanligt. Speakern uttalar sig t.o.m. sexistist – på skämt hoppas vi. För programmet visar att det är de som gör jobbet! Utan dem finge trollkarlen nöja sig med kortkonster och liknande.

Lämna ett svar