Åtta unga artister tävlar i Junior Eurovision Song Contest

TV4 Åtta unga artister tävlar i Junior Eurovision Song Contest

För andra året i rad sänder TV4 Junior Eurovision Song Contest. Åtta musikbidrag framförs i direktsändning av barn och ungdomar i åldrarna 10 till 15 år. Vinnaren representerar Sverige i den internationella finalen i Rotterdam, Nederländerna i december.

Massor med glitter och högklassig underhållning utlovas när barn och ungdomar i åldrarna 10 till 15 år tävlar med sina egenkomponerade låtar i Junior Eurovision Song Contest, som direktsänds från Vasateatern i Stockholm på fredag den 31 augusti klockan 20.00.

I Junior Eurovision Song Contest letar TV4 efter morgondagens stjärnor. Under en tuff castingturné runt om i landet har åtta artister nu lyckats ta sig till den svenska finalen. Genom en tittaromröstning avgörs tävlingen och vinnaren representerar Sverige i den internationella finalen i Rotterdam, Nederländerna den 8 december.

I årets upplaga tävlar Rufus Blad, Roshanak Hosseini, Emmalisa Norrhamn, Frida Sandén, Marcus Sjöstrand, Vendela Palmgren, Felicia Warvne och gruppen 2times2 som består av William Johansson, Shenie Fogo, Nikisha Fogo och Conrad Olmos.

Förra året vann Molly Sandén som kom på tredje plats i Europafinalen. Lillasyster Frida Sandén är en av årets finalister.

Programledare är Adam Alsing och Agneta Sjödin.

Lämna ett svar