Filmkrönikan är tillbaka på ny sändningstid

Hampus Johansson, regissör Jens Jonsson och Jerry Johansson
Foto: Johan Bergmark

Filmkrönikan är tillbaka på den nya sändningstiden onsdagar kl 20.30 i SVT2. Då besöker programmet världens största festival för independentfilm – Sundance Film Festival i Utah, USA. Festivalen grundades av Robert Redford som ett alternativ till Hollywoods filmfester och har vuxit till ett enormt filmjippo, där regissörer som Steven Soderbergh, Quentin Tarantino och Jim Jarmusch fått sina stora genombrott. Programledare är Andrea Reuter och Navid Modiri.

Varje vinter kommer 45 000 besökare till den lilla skidorten Park City i Utah för att bli först med att se de senaste independentfilmerna och samtidigt ta del av mängder av happenings.

I säsongens första Filmkrönikan ger de svenska regissörerna Johan Renck och Jens Jonsson sin bild av Sundance, samtidigt som de berättar om hur deras långfilmsdebuter ”Pingpongkingen” och ”Downloading Nancy” valts ut till årets tävling och vad ett pris på festivalen kan betyda för en ung svensk filmare.

Det blir dessutom en mängd exklusiva intervjuer med tungviktare som Angelica Huston, Clark Gregg och Michel Gondry samt klipp från de hetaste filmerna som hade världspremiär under årets Sundancefestival, som gick av stapeln 17 – 27 januari.

påminnelsePåminnelse för SVT2 – Filmkrönikan

på TV just nu

Lämna ett svar