Galenskap – i vetenskapens namn

Ryan Stock: försökskani

Har du någon gång funderat på hur kroppen skulle reagera om du blev biten av en giftspindel? Eller vad som händer om du får en elektrisk stöt? Om du andas in pepparspray? Blir överkörd?

Detta är bara en bråkdel av vad du får svaret på i Viasat Explorers nya tv-serie ”Ryan Stock: försökskanin”!

Ryan Stock sätter i denna serie liv och lem på spel i de märkligaste experiment. Tillsammans med fästmön och assistenten Amber Lynn Walker reser Ryan runt i USA, där han utsätter sig för de märkligaste, smärtsammaste och skadligaste upplevelserna man kan tänka sig – i vetenskapens namn.

Vi följer Ryan och Amber Lynn i sex avsnitt, där de utmanar ödet för att förklara hur människokroppen reagerar i extrema situationer. Ryan testar kroppens tolerans för allt från el-shocker, en professionell boxares dödliga slag, bett och sting från världens giftigaste djur, omänskliga g-krafter och orkanvindar.

Dödsföraktande stunt-trick är långt ifrån en nyhet för Ryan, som är något av en ”professionell våghals” och har livnärt sig på uppseendeväckande och farliga påhitt sedan år 2000.

Ryan har tidigare turnerat med den internationella freakshow-truppen Jim Rose Circus, som även har uppträtt i Sverige. Gruppen är känd över hela världen för sina extrema uppträdanden, med en repertoar bestående av mask- och skalbaggsätning, slukning av krossat glas, amerikansk fotboll med såg, samt lyftning av tyngder med tungan och andra kroppsdelar.

Ryans specialtrick är att bära en elektrisk borr i näsan och att pumpa öl genom näsan till magen och tillbaka igen. Som medlem av cirkusen har han varit med i både X-files och Simpsons. Han har också turnerat med Marilyn Manson och Nine Inch Nails, och tränat upp killarna i Jackass.

Nu har Ryan emellertid fått sin egen tv-show – där han tänjer på gränserna för vad människokroppen klarar av. Men denna gång gör han det i vetenskapens tjänst!

Premiär: Ryan Stock: Försökskanin på lördag 18.00 Viasat Explorer

Lämna ett svar