Livet på en campingen


Camping är Sveriges populäraste turistboende. Trots att det kan ta helvetiskt med tid att parkera husvagnen rätt. Trots att barnen saknar sin Xbox. Och trots att alla kan höra dig älska, bråka i förtältet och svära bittert på minigolfbanan.

För här finns också gemenskapen – och den perfekta flintasteken i det bästa av middagssällskap. Nu börjar Böda Camping, möt helrutinerade säsongscampare med husvagn och förtält med pelargoner, och klumpiga nybörjare med klena tält och inga foppatofflor.

Med över 15,2 miljoner campingövernattningar varje år är svenskarna utan tvekan ett campingälskande folk. På Ölands norra udde, vid en två mil lång snövit sandstrand, ligger Böda Sand, Sveriges största camping. I högsäsong har man över 7000 boende per dygn, vilket är lika många som i hela Orsa kommun! Denna sommarstad gör av med 290 mil toapapper per säsong och några av de populäraste varorna i affären är fläskkarré och brassestolar.

I åtta avsnitt fullproppade med svensk sommar får vi följa livet för några av alla 50.000 personer som bor på Böda Sand varje sommar. För utomstående utlovas besök i en helt annan kultur – kanske den mest svenska av dem alla? Och för vana campare så kommer programmet att kännas som att komma hem, som de själva kallar det, till paradiset. Ett paradis som har sina regler och tabun, vanor och traditioner. Framåt eftermiddagen vet alla precis när det som i ett trollslag kommer att bildas vansinnigt långa och trivsamma dusch- och toalettköer.

Premiär: måndag 1 november 20.00 på Kanal 5 Böda Camping

Lämna ett svar