Harry Potter och Fenixorden

Magisk filmkväll ikväll på TV3: Missa inte Harry Potter och Fenixorden!

Hogwarts står inför sin största utmaning någonsin när den nya läraren i försvar mot svartkonster visar sig vara en byråkratisk fiende som lämnar skolans försvar totalt oskyddad. I en kamp mot ondska och sammansvärjningar gör Harry Potter det till sin uppgift att utbilda en grupp modiga elever i konsten att försvara sig mot svartkonster. Vem kommer att stå på deras sida när de försöker övervinna mörkrets krafter och rädda Hogwarts?

I filmen ”Harry Potter och Fenixorden” introduceras en ny lärare i försvar mot svartkonster till Hogwarts skola. Trots sin imponerande kunskap och erfarenhet visar det sig snart att läraren har en märklig förkärlek för byråkrati och regler. Dessa metoder leder till att Hogwarts blir sårbart och nästan försvarslöst mot en ondskefull sammansvärjning.

När Harry Potter inser att skolan är i fara och att de traditionella undervisningsmetoderna inte kommer att räcka till, tar han saken i egna händer. Han samlar en grupp elever som delar hans entusiasm och beslutsamhet att lära sig att försvara sig mot svarta konster.

Trots att de inte har erfarenheten eller kunskapen som den nya läraren innehar, växer gruppen snabbt i styrka och mod. Med hjälp av Harrys egna erfarenheter och tidigare strider mot ondska guidar han dem genom intensiv träning och laganda.

Eleverna lär sig att använda sin fantasi, sitt mod och sitt vänskapliga band för att utveckla sina kunskaper och stärka sina försvar mot svarta konster. De blir en hemlig grupp inom skolan, känt som Fenixorden, som svär att skydda sina kamrater och bevara Hogwartssäkerheten till varje pris.

Genom denna osannolika allians och det gemensamma arbetet lyckas Harry och Fenixordens medlemmar vända de mörka krafternas planer till sin fördel. De bevisar att gemenskap, envishet och solidaritet kan övervinna även den svåraste fienden.

Filmen ”Harry Potter och Fenixorden” porträtterar vikten av att kämpa för det goda och att tro på sig själv, även när man står inför överväldigande odds. Det visar också att ibland är det upp till eleverna själva att ta ansvar och leda vägen mot förändring..

Harry Potter och Fenixorden börjar 18:15 på TV3

Trailer:

Läs mer om filmen på IMDB

Här hittar du alla dagens filmer som sänds på TV.

Skådespelare: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Gary Oldman, Imelda Staunton, Michael Goldenberg, David Heyman, David Barron,

Lämna ett svar