The Shining

Missa inte skräckklassikern The Shining – ikoniskt mästerverk visas ikväll på Kanal 9!

I den skrämmande och psykologiska mästerverket The Shining tar författaren Jack med sin familj till ett avlägset hotell för att hitta inspiration. Men istället för kreativitet, möts Jack av en dyster verklighet där hans mentala tillstånd gradvis förtär honom. Med varje dag som går blir hotellkorridorerna allt mer klaustrofobiska och Jacks sinne värre. Detta iskalla thrillerdrama kommer att gripa tag i ditt hjärta och hålla dig på helspänn till den fasansfulla klimaxen.

The Shining är en skrämmande och psykologisk thriller som utforskar författaren Jacks nedåtgående spiral in i galenskap. Jack tar med sin son Danny och fru Wendy till ett isolerat hotell i hopp om att hitta inspiration för sitt författarskap. Men istället för att hitta kreativiteten drabbas Jack av en intensiv skrivkramp.

Hotellet blir deras hem under vintern, och ju längre tiden går, desto mer tycks Jacks psykiska tillstånd brytas ner. Isolationen och den kusliga atmosfären i hotellet intensifieras och sliter på familjen.

Jack plågas av mardrömmar och börjar se och uppleva övernaturliga fenomen. Hans mentala hälsa försämras i takt med att han blir besatt av hotellets mörka historia. Han dras in i en värld fylld av sinnesförvirring och våldsamhet.

Wendy och Danny blir rädda för Jacks förändrade beteende och försöker desperat fly från det skrämmande hotellet. Det blir en kamp för överlevnad när en desillusionerad Jack tar fram yxan för att jaga dem genom de långa korridorerna.

The Shining är en mästerlig film regisserad av Stanley Kubrick, som på ett skrämmande sätt illustrerar den psykologiska terrorn och kollapsen hos en man som förlorat greppet om verkligheten. Filmen är en otäck och omskakande berättelse om hur människans mörka sidor kan ta över och orsaka en fruktansvärd tragedi..

The Shining börjar 23:00 på Kanal 9

Trailer:

Läs mer om filmen på IMDB

Här hittar du alla dagens filmer som sänds på TV.

Skådespelare: Jack Nicholson, Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson, Philip Stone, Joseph Turkel, Anne Jackson, Tony Burton, Diane Johnson, Robert Fryer, Jan Harlan,

Lämna ett svar