USA ska hitta sin nya stora dansstjärna

So You Think You Can Dance - Foto:20th Century Fox.
För närvarande rullar den sjätte säsongen av SYTYCD i USA och i november visas succéserien på Kanal 5. Liksom tidigare säsonger letar domarna efter landets absolut bästa dansare, som är både talangfulla och tekniskt kunniga, men som också utstrålar charm och karisma – något som är ett måste om man ska vinna folkets röst och bli vald till USAs populäraste dansare.

I somras såg vi Jeanine ta hem titeln som USAs populäraste dansare och nu visar Kanal 5 den sjätte säsongen som pågår för fullt i USA. Tusentals unga, talangfulla dansare har sökt sig till New Orleans, Boston, Atlanta, Phoenix, Salt Lake City och Los Angeles för att visa upp sig på auditions. Här kommer de 200 bästa väljas ut för att därefter, under en stenhård vecka i Las Vegas, testas med tuffa, krävande uttagningar. Vid veckans slut kommer tio tjejer och tio killar finnas kvar för att tävla om folkets röst och bli framröstad till USAs mest populära dansare.

Premiäravsnittet inleds med castings i underhållningens huvudstad – Los Angeles. Liksom tidigare får varje tävlande framföra sitt nummer och de som lyckas imponera på domarna med sin dans, teknik och utstrålning får en direktbiljett till Las Vegas. De som anses vara osäkra kort får en chans till vid en koreografitest vid slutet av dagen.

Programmet leds av charmiga Cat Deeley och domarpanelen består av Nigel Lythgoe, Mary Murphy och Adam Shankman.

Säsongspremiär: Onsdag 11 november 21.55 på Kanal 5

Lämna ett svar