Fringe är tillbaka

Fringe - foto:Warner Bros
Nu kommer den spännande fortsättning av Fringe där vi möter Olivia Dunham och Peter Bishop som utreder paranormala mysterier och naturvetenskapliga gåtor på FBIs Fringe-division.

I höstens avsnitt måste Olivia förhindra ”en stor storm” som kan förinta mänskligheten samt finna den man som kan förstöra hela universum. I säsongsfinalen av Fringe fick Olivia äntligen möta William Bell, grundare av Massive Dynamics, och den man hon länge sökt efter. Mötet tog Olivia till ett parallellt universum och hon fick flera varningar om framtida hot för mänskligheten. I säsongspremiären återvänder Olivia, men hon har svårt att minnas vad Bell sagt till henne. Samtidigt jagas hon av en formskiftare* som vill åt den information hon fått och därefter döda henne.

I Fringe möter vi agent Olivia Dunham som tillsammans med Peter Bishop och dennes far, vetenskapsmannen Walter löser paranormala mysterier och naturvetenskapliga gåtor i en undergrupp till FBI som kallas Fringe-division. Deras mål är att ta reda på allt om the Pattern – en serie oförklarliga fenomen som ligger i gränslandet mellan vetenskap, fakta och fantasi. Under sitt arbete med utredningar av ett flertal biologiska attacker mot civila kommer hela tiden Walters före detta kollega doktor William Bell. I jakten på sanningen hamnar Olivia i ett parallellt universum och hon upptäcker att hela universum är hotat.

*Formskiftare (shape shifter) en varelse som antar den skepnad av en person den dödat enl. www.scifi-info.se

Fringe säsongspremiär: Torsdag 19 november 22.00 på Kanal 5

Lämna ett svar