Vem kan slå Filip och Fredrik

Filip Hammar, Ingvar Oldsberg och Fredrik Wikingsson.  Foto:Daniel Jälmbratt/Kanal 5.

Vem kan slå Filip och Fredrik” liknar inget som tidigare visats i Sverige. Svenska folket får nu chansen att spöa Filip och Fredrik i en storslagen tv-underhållning. I spektakulära tävlingsgrenar som backhoppning, balansgång mellan höga hus och bilhoppning genom eld, men också praktiska och mentala utmaningar som komjölkning, musikquiz och problemlösning sätts duon på prov av en ensam utmanare.

 

Programledaren Ingvar Oldsberg leder tävlingarna med fast hand. Hans meritlista innehåller 28 års tv-erfarenhet och en mängd tävlingsprogram. Oldsberg leder här ett program i jätteformat. De 600 personerna i publiken får bevittna en tävling på blodigaste allvar. Drygt hundra personer är inblandade i produktionen där bland annat 1000 kubikmeter snö, 1,5 km säkerhetsrep och 20 liter glidmedel står på inköpslistan. Alla tävlingar sker i eller omkring den enorma studion, med sammanlagt 5375 kvadratmeter spelyta. 

Det är publiken som väljer vem av fyra utmanare som får chansen att tävla mot radarparet. De är utvalda bland tusentals sökande med olika styrkor och svagheter, men med en enorm tävlingsinstinkt. De fyra utmanarna kommer att presenteras i tv och på webben och det är sen upp till tittarna att ringa och rösta på vem de vill ska ge sig på Filip och Fredrik.

Premiär: Tisdag 9 september 21:00 på Kanal 5