Veronica Maggio och Andra Generationen i Allsång på Skansen

Veronica Maggio är av gästerna i kvällens program. Foto: Carl-Johan Söder/SVT Ett band som länge funnits på Allsångens önskelista är Andra generationen, men inte förrän i år gick det i lås. Det blir garanterat svängigt när bandet kliver ombord på Allsångsscenen ikväll och framför succébidraget ”Kebabpizza Slivovitza” från årets Melodifestival.

Låten är skriven av samtliga medlemmar i bandet som är: Vlatko Ancevski, Vlatko Gicarevski, Mats Nilsson, Teddy Paunkoski, Otis Sandsjö och Stevan Tomulevski. Andra generationen startades i Göteborg av just andra generationens invandrare. Deras föräldrar kom till Sverige på 1950- och 60-talet.

Veronica Maggio är sångerska och född 1981. Hennes mamma är svenska och pappa kommer från Venedig i Italien och under uppväxten flyttade hon runt mellan Uppsala, Italien, Österrike, Norge, Göteborg och Stockholm. I mars 2006 kom debutsingeln "Dumpa mig" som snabbt blev en hit och följdes av albumet ”Vatten och bröd”. 2007 vann hon en Grammis i kategorin "Årets nykomling". I mars kom hennes andra skiva ”Och vinnaren är” med bland annat hiten ”Måndagsbarn”.

Peter Harryson är kanske mest känd för allmänheten som enväldig domare i SVT:s ”Så ska det låta” 1997-2005. Även hans medverkan i ”Stjärnorna på slottet” 2006 fick stor uppmärksamhet. Peter är skådespelare och fram till 1974 var han anställd på Dramaten. Efter det har han arbetat på flera teatrar: Folkan, Uppsala Stadsteater, Oscars, Östgötateatern och Göteborgs Stadsteater.

Teaterpubliken har bland annat kunnat se honom i uppsättningarna ”Henrik IV”, ”Tolvskillingsoperan”, ”Guys & Dolls” och som Herr Padda i ”Det susar i säven”. Peter är en även duktig vissångare vilket Allsångspubliken ska få njuta av ikväll.

Beata Harryson är en sångerska som setts på både stora och små scener under de senaste tio åren. 2004 ställde Beata upp i Melodifestivalen tillsammans med gruppen LaRoxx, som förutom henne bestod av Tobias Kagelind och Frida Öhrn. 2004 skrev Beata föreställningen ”Melodier som bedåra”, som utspelar sig någonstans i Sverige, någon gång under andra världskriget. Den spelades både på Stockholms- och Göteborgs stadsteater. Intresset för beredskapstidens musik har alltid varit en del av hennes liv. Beata arbetar aktivt på Stockholms musikscener som Mosebacke, Salong Giraff och Stampen.

Vocal Six är en svensk à cappellagrupp från södra Sverige. Sex olika personligheter skapar underhållning med mycket energi och humor. Repertoaren är blandad, men jazz och rock inspirerar tydligt gruppens egna arrangemang. Vocal Six fyller 20 år i höst och det firar de med att göra 12 jubileumsshower runt om i landet under oktober-november.

Gruppen har genom åren framträtt på konserter, events, workshops och tv både i Sverige och internationellt. Under de senaste åren har de gjort ett antal turnéer i Europa, USA och Asien. Vocal Six består av tenorerna Niclas Kåse, Stefan Högström, Staffan Paulson och Robert Green samt basen Peder Tennek och barytonen Pelle Kockum.

 

Allsång på Skansen Tisdag 22 jul 2008 kl 20.00 på SVT1

Lämna ett svar