Flight of the Conchords på SVT

Flight of the Conchords : Jemaine (Jemaine Clement) och Bret (Bret McKenzie). ©HBO/SVT

Äntligen är det dags för SVT att visa HBOs tokhyllade serie Flight of the Conchords. Serien handlar om Bret McKenzie och Jemaine Clement, två snubbar från Nya Zeeland som tagit med sina gitarrer och flyttat till New York för att få fart på musikkarriären.

Brets och Jemaines vardag är fylld med ändlösa prövningar och bekymmer. Killarna är ständigt på jakt efter jobb, mat, spelningar och tjejer. Några pengar att tala om äger de inte. De spelade in sin första musikvideo med en mobilkamera. Trots detta känner båda att det bara är en tidsfråga innan det stora genombrottet kommer.

De har skaffat sig en hopplös manager, Murray (Rhys Darby), som även jobbar på Nya Zeelands konsulat. De har ett enda fanatiskt kvinnligt fan, Mel (Kristen Schaal). Hon är helt tagen av bandets, i hennes tycke, fantastiska visskatt som tar upp ämnen som kärlek och existentiella frågor. Dessutom har de en kompis, Dave (Arj Barker): det är han som äger den lokala pantbanken.

Bret McKenzie och Jemaine Clement är gamla skolkamrater som 1998 bildade gruppen Flight of the Conchords som numera har turnerat i Europa, USA och Australien. De har belönats med flera priser för sina framträdanden och den serie de gjorde för BBC Radio. Dessutom har de gett ut två skivor: ”Folk the World” och ”Flight of the Conchords”. Bret och Jemaine, som till stor del spelar sig själva, har skrivit manus och alla låtar till tv-serien.

Två dagar innan serien startar på SVT sänds halvtimmesshowen med deras föreställning På scen: Flight of the Conchords (Flight of the Conchords: One night stand). Showen är ursprunget till serien: mellansnacket fick bli stommen i handlingen och låtarna blev musikvideor.

SVT2 onsdag 18 juni 2008 kl 19:30: På scen: Flight of the Conchords
SVT2 fredag 20 juni 2008 kl 21.30: Flight of the Conchords (1:12)

Lämna ett svar