Om maffiabosen Al Capone – De omutbara på TV4

De omutbara. Andy Garcia som George Stone/Giuseppe Petri, Sean Connery som Jim Malone, Kevin Costner som Eliot Ness och Charles Martin Smith som Oscar Wallace.
Foto: Paramount Pictures/TV4.

Al Capone styrde Chicago med järnhand. Ingen kunde komma åt honom, ingen kunde stoppa honom. Tills Elliot Ness och några utvalda män beslöt att få honom på fall.

Året är 1930 och det råder spritförbud i USA. Men verkar ingen ta förbudet särskilt allvarligt. Kriminaliteten blomstrar och spritsmugglingen är en del av vardagen. En som har sitt på det torra, genom att muta de rätta ämbetsmännen, är gangsterkungen Al Capone (Robert De Niro).

Poliskåren i Chicago får förstärkning av den federala agenten Eliot Ness (Kevin Costner) och då förändras allt. Ness har i uppdrag att stoppa spritsmugglingen och få Al Capone bakom lås och bom.

Ness inser snart att stora delar av poliskåren är korrupt och bestämmer sig för att bilda ett eget team. Tillsammans med bland andra polisen Jim Malone (Sean Connery) ger han sig ut på gatorna för att sätta käppar i hjulet för Capone. Ness har svurit på att sätta dit gangsterkungen och ingenting ska få stoppa honom.

Dagens film tips på TV

Tisdag den 19 februari 22:40 De omutbara på TV4

Lämna ett svar