Tv-sportprofilen Peter Jihde återvänder till TV4

TV4-sporten rekryterar en av Sveriges mest uppskattade tv-profiler. Peter Jihde kommer därmed tillbaka till arbetsplatsen där han inledde sin tv-karriär och arbetade i nära sju år, från 1994 till 2001. – Jag har längtat tillbaka hem till TV4 och när jag nu fick ett erbjudande om att jobba med många stora sportsatsningar på TV4 så var detta ett kul och naturligt steg att ta, säger Peter Jihde.

Den flerfaldigt prisbelönta, 35-åriga Peter Jihde, börjar på TV4-sporten den 1 oktober.

– Vi har länge velat att Peter ska komma tillbaka till oss. Den här rekryteringen är både mycket efterlängtad och av stor strategisk betydelse för kommande sport satsningar, säger Göran Ellung, TV4:s programdirektör aktualitetsprogram.

TV4:s sportchef Hans Pekkari:
– Det här betyder att en av landets starkaste tv-sportprofiler är tillbaka där han hör hemma. Peter får givetvis en oerhört viktig roll i den expansiva sportsatsning som vi just nu genomför inom TV4-koncernen.

Peter Jihde började journalistkarriären på Radio Kronoberg och hamnade sedan, via en sejour på TV4 Sydost, på TV4-sporten 1994, när TV4 startade dagliga sportsändningar.

På TV4 kommer Peter Jihde i höst att leda en ny sporttalkshow i TV4-koncernens relanserade sportkanal TV4 Sport, som från och med den 1 september kommer att nå mer än hälften av de svenska TV-tittarna. Framöver kommer Jihde också att medverka i flera av TV4:s stora sportsatsningar, bland annat handbolls-EM i Norge i januari och fotbolls-EM i Schweiz/Österrike nästa år. Fotbolls-EM spelas 7-29 juni nästa år och sänds i Sverige av TV4 och Canal Digital.

En tanke kring ”Tv-sportprofilen Peter Jihde återvänder till TV4

Lämna ett svar