TV4 Sport med i Viasats kanalutbud från och med 1 januari

Med start den 1 januari 2008 finns TV4 Sport med i Viasats kanalutbud för satellit- och bredbandskunder. Kanalen kommer att ingå i Viasats sportpaket där sedan tidigare Viasat Sport 1-3 ingår.

– Tittarefterfrågan för TV4 Sport har varit stor och det är oerhört glädjande att TV4 Sport nu kan visa Viasats kunder hur bra kanalen är. Speciellt roligt att det är den första sportkanalen som Viasat väljer att satsa på som de inte producerar själva, säger Johan Kleberg, vd TV4 Sport.

TV4 Sport med Sport-Expressen visar en blandning av svensk och internationell toppsport. Kanalen visar bland annat matcher från La liga och Serie A, svensk fotboll, handboll, Hockeyallsvenskan och Svenska Superligan i Innebandy. Därtill visas bland annat sportdokumentärer, sportfilmer, friidrott, tennis, simning och alpint.

– Det är kanonbra att vi nu kan addera ytterligare sport till vårt redan starka sportpaket och att TV4 nu är säkrad under en överskådlig framtid och kommer att finnas med på satellitplattformen, säger Ulrik Bengtsson vd Viasat.

Samtidigt med det nya avtalet förlänger Viasat och TV4 gällande avtal för kanalerna TV4 och TV4 Plus till 2011. TV4 Film, TV4 Fakta och TV400 finns som tidigare kvar i Viasats kanalutbud.

– I en värld då tittandet på nischkanalerna ökar är det viktigt att TV4:s nischkanaler kan ses av många tittare. Avtalet med Viasat befäster TV4:s långsiktiga distributionsstrategi där allt vårt innehåll ska finnas tillgängligt på alla plattformar, säger Märta Rydbeck, distributionschef TV4.

TV4 Sport distribueras sedan tidigare av Com Hem, Canal Digital, Tele2 och Telia.

Lämna ett svar