Premiär för Stridspiloterna – Kanal 5

Stridspiloterna foto:Magnus Selander/Kanal5.

Den långa och tuffa vägen upp i luften,Åtta unga män satsar allt på att bli försvarets bästa stridspiloter. Vi får följa dem och deras drömmar om att bli stridspiloter i vinter.

Stridspiloterna har en lång och hård träning framför sig när de börjar sitt andra år. Extremt många flygtimmar, nervkittlande luftstrider och fysiskt utslitande g-träning ska förbereda dem för framtiden som piloter i utlandstjänst. Piloteleverna är helt vanliga killar som drillas hårt och svetsas samman till ett tajt kompisgäng. I serien får vi följa åtta unga piloter som är inne på sitt andra år i utbildningen fram till dess att de fullgör sitt första Gripen-pass själva.

Jonas, Henrik, Marcus, Patrik, Tommy, Claes, Per-Martin och Gustav går alla andra året och tränar för att börja flyga Gripen. Under fem månader har kameran följt deras välplanerade vardag med flygning och fysträning som viktiga komponenter. Elevernas kroppar måste klara g-kraften i ett Gripenplan och deras reaktionsförmåga måste vara i världsklass. I sex avsnitt får vi följa deras vardag på flygbasen.

Premiär: Måndag 10 december Kanal 5 21:55

3 tankar kring ”Premiär för Stridspiloterna – Kanal 5

  1. Hej

    Har sätt programet i förväg och tyckte det var rätt bra! Men endå säger många av mina kompisar i flygvapnet att man istället ska sökta typ TFHS, efter som man inte har någon framtid i flygvapnet, tuvärr.Plus att man får bättre lön som trafik flygare. Nån nämnde också att det var endel saker som var ”manus gjorda” i programet!

    Hälsningar

  2. Visst känar du mera på att jobba civilt än millitärt.
    Men ändå vilket jobb vilken känsla, jag hade ju inte tvekat på att bli stridspilot om det inte vore för att jag är för lång och för dum 😉

  3. Frukstansvärt intressant program! En extra krydda för programmet är Claes. Han är så snygg manlig och mogen. En riktig stgridspilot! Tack femman för ett underbart program!

Lämna ett svar